Al 15 jaar…

Hallo Moai mei blommen volgers,

Afgelopen week kwam ik tot het besef dat ik al 15 jaar bloemist ben. Best grappig dat je daar eigenlijk nooit bij stil staat. Wel het aantal jaar dat je bij een baas werkt, of het aantal jaar dat je zelfstandig ondernemer bent, maar het aantal jaar dat ik in het vak zit daar heb ik eigenlijk nooit bij stil gestaan. 15 jaar creatief bezig zijn! Heerlijk! Ik wil nooit weer anders.

Vanmorgen had ik een oud klasgenootje op visite, Lies Winia ze heeft nu ook sinds 2 jaar haar eigen winkel in Gauw (vlakbij Sneek). Ik was al eens bij haar in de winkel geweest en zij kwam nu mijn winkel bekijken en natuurlijk konden we het wel pratende houden over van alles en nog wat, wat ons bezig houdt met de zaak en onze gezinnen. Natuurlijk wisselen we tips uit en ik krijg altijd inspiratie door te horen hoe een ander zijn bedrijf voert.

We staan beide weer voor een drukke kerstperiode, bij Moai mei blommen staan maar liefst 7 kerstworkshops op de agenda. Dit keer vanaf 20 November t/m 12 December. Ik kijk er erg naar uit. Het zijn altijd hele gezellige avonden, inspirerend en ik leer mijn klanten op een andere manier kennen. De winkel is al een beetje in kerstsfeer en dat zal de komende weken nog veel meer kerst worden. Afgelopen week zijn de prachtige kerstballen van PTMD binnen gekomen. Aljantine en (skoanmem) Bonnie mochten ze uitpakken, want ik stond op de trouwbeurs, en wat vonden ze dat leuk! Al jaren vind ik dat PTMD de mooiste kerstcollectie heeft. Kerst maakt dat we het in huis nog gezelliger maken nog meer kaarsjes aansteken en dat we het liefst het sfeertje wat we vroeger bij onze ouders thuis hadden dat we dat nu zelf in huis willen halen maar dan wel op onze eigen manier. Kerst heeft iets nostalgisch. En dat hebben de PTMD kerstproducten ook!

PTMD kerstcollectie

Naast dat ik nu druk ben in de kerstwinkel staat er ook nog een interieuropdracht voor een kantoorpand in Dokkum, waar een wat huiselijkere sfeer gecreëerd moet worden. Dus de kleurenwaaier ligt weer standaard op de keukentafel en de bak met stofjes om de hoek van de deur! Wist je trouwens dat je altijd gratis interieuradvies in de winkel krijgt! Neem dan duidelijke foto’s of een plattegrond mee en ik kijk graag met je mee. (mits de drukte het toelaat natuurlijk).

En dan schrijf ik graag nog over de trouwbeurs van afgelopen Vrijdag. Want wat was dat leuk. Natuurlijk alle media aandacht is goed voor de winkel, maar de beurs zelf was ook echt een succes. Allemaal ondernemers in de trouwbranche die staan voor hun product en hun zaak. Er hing een ontspannen sfeer. Alles was prachtig aangekleed en verlicht door Ludema geluidstechniek en van alle stands was super veel werk gemaakt. om 14.00 uur ging de beurs open en vrij snel stroomden de gasten binnen. Veel stelletjes die mooi op hun gemak kunnen rondkijken wat Noordoost Friesland te bieden heeft op trouwgebied. En daarnaast ook allemaal gasten die gewoon graag even die trouwsfeer kwamen proeven. Want wees eerlijk ook al ben je al getrouwd het blijft mooi al die jurken en pakken en bloemen. Kortom voor herhaling vatbaar. Bedankt voor al de succes wensen voor de beurs via de app en de facebook pagina.

tot slot om alvast in de agenda te zetten 22 November sfeeravond bij Moai mei blommen (met hele gave winactie op de avond zelf!!) en 29 November Winterfair in Dorpshuis “de Terp” in Oosternijkerk.

Fijne week allemaal!

Liefs,

Hinke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *