Bloemenwinkel update

foto links: Ytsje Veenema fotografie

Hallo Allemaal,

Het is weer hoog tijd voor de bloemenwinkel blog. Een hele Zomervakantie is weer voorbij gevlogen en de meesten van ons zitten weer in het vast week ritme. Ook wij zijn inmiddels alweer 3 weken open. We zijn dit jaar voor het eerst 2 in plaats van 3 weken dicht geweest met de winkel tijdens de zomervakantie. Hoewel het een korte vakantie was voor mij, hebben we er wel van genoten.

De Pluktuin,

De pluktuin loopt lekker, er groeien veel mooie bloemsoorten en we hebben veel dahlia’s maar ook de andere soorten doen het goed. We hebben al veel bloemen kunnen gebruiken in de bloemenwinkel, dat is fijn want al die uurtjes werk die er in zitten, zet zich nu om in resultaat. Ook de eerste 4 openstellingen van de pluktuin zijn geweest en druk bezocht. Het is ontzettend leuk om te vertellen over de bloemen en uit te leggen hoe en wanneer je ze het beste kunt plukken. We hebben inmiddels besloten om in ieder geval volgend jaar weer open te gaan met de pluktuin. Er komen nog plukmomenten de tijden hiervan zetten we online op Facebook en Instagram. Ook hangen we de tijden op het raam van de winkel.  

Dit jaar was een soort test jaar. We hebben ook stukken ingezaaid met vlinder en bijenmengsel dat willen we volgend jaar niet weer. Ook moeten de rijen met dahlia’s verder uit elkaar. Ongelofelijk hoe groot deze planten zijn geworden. Aan het eind van het seizoen gaan we de tuin winter klaar maken en als de dahlia’s er uit gaan willen we er weer tulpen in zetten. Zo hebben we begin volgend jaar gelijk plukbloemen. Ook willen we de bloemsoorten meer door elkaar planten zodat het wat meer een natuurlijke uitstraling krijgt.

Op naar de Herfst.

In de winkel zijn we druk met voorbereidingen treffen voor de herfst. We hebben het voorbeeld van de herfstworkshop al klaar. Dit jaar hebben we een serie workshops. 4 verschillende workshops (voor thuis of hier op locatie) met elke keer dezelfde ondergrond. Als je er voor kiest om alle 4 de workshops te gaan volgen krijg je van ons de ondergrond, een mooie goudkleurige schaal, helemaal gratis. Je kunt er ook voor kiezen om 1 of 2 keer de workshop te volgen. Ook gaan we aan de slag met een kinderthuisworkshop voor in de Herfstvakantie, kunnen de kids ook weer lekker aan de slag.

September Abonnementen maand.

Vanaf volgende week tot en met het einde van de maand September zijn de abonnementen actie weken. We verzorgen voor veel bedrijven en particulieren, mooie bloemstukken op abonnement basis. Elke week, 2 weken, maand of om de 2 maand een mooi boeket of bloemstuk in huis of op kantoor. We bezorgen dit op uw adres. Het enige wat u hoeft te doen is dit een mooi plekje geven en er van genieten. We hebben verschillende acties deze weken en zullen die via de socials met jullie delen.

Stagiaires

We zijn er blijf dat we weer stagiaires op ons bedrijf mogen ontvangen om hen het vak te leren of er enthousiast voor de maken. Volgende week loopt Elona Postma stage bij ons. Dit is een “snuffelstage” en Rinske Leistra komt dit hele jaar bij ons stage lopen. Ze heeft vorig jaar een blokstage bij ons gedaan. En we zijn erg blij dat ze weer bij ons komt stage lopen. Ze zal het komende jaar haar opleiding afronden en zal ook proeves moeten uitvoeren. Natuurlijk nemen we jullie mee in het proces.

Zo dat was voor het voor nu ik heb nog wel veel meer kunnen vertellen maar dat bewaren we maar voor de volgende. Bedankt voor het lezen en tot in de winkel!

Veel liefs,

Hinke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *