De laatste bloemenwinkelblog van 2019

Het jaar loopt ten einde, de drukke kerstperiode van 2019 is afgelopen en op deze tweede kerstdag ga ik nog 1 keer een bloemenwinkelblog voor jullie schrijven.

Voor ik begon met deze blog maakte ik een lijstje met hoogtepunten. Wat waren de toppers van dit jaar! Een van de hoogtepunten was zeker de verbouwing van de winkel. De winkel is twee keer zo groot geworden en door een paar kleine aanpassingen makkelijker in te delen. Voor de verbouwing moest wel de hele winkel leeg. Dit hebben we gedaan door een grote uitverkoop te houden. En daardoor was dan ook de winkel zomaar leeg! Na de verbouwing moest hij weer helemaal vol en inmiddels hebben we alle bestaande merken en een aantal nieuwe merken weer volop op voorraad.

Na de verbouwing is ook de voorkant van de winkel het een en ander veranderd. Het oude naam bord is vervangen door een mooie sierlijst met mooie landelijke buitenlampen aan weerszijden van de winkelpui. Ontzettend blij zijn we met het resultaat en aan de reacties van de klanten te horen valt zowel de binnen als de buitenkant goed in de smaakt bij onze klanten.

Vanaf het begin van Moai mei blommen in 2015 is het klantenbestand elke week gegroeid en ook in 2019 zette dit alleen maar heel hard door. Met Valentijn stonden mijn schoonouders Cees en Bonnie klaar om alle boeketten af te leveren. En met Moederdag hadden we een geslaagde kinderworkshop.

Door het hele jaar heb ik vele leuke interieurprojecten mogen doen en aan het eind van dit jaar nog een kantoorinrichting mogen doen met daarbij kantoorbeplanting mogen leveren. Allemaal hoogtepunten!

Dit jaar hebben we veel aandacht besteed aan advertenties en reclame. Hiervoor heb ik heel veel gehad aan mijn schoonzus Janne Wiersma van SPRINT Reclame&design. Zij is echt een ster met dit soort dingen en heeft ervoor gezorgd dat Moai mei blommen op een eigentijdse en nette manier gepresenteerd werd aan het publiek. Ook zijn er leuke samenwerkingen geweest met RTVNOF. En werden we gevraagd om in de landelijke leefstijlgids te staan.

Wat ook zeker genoemd moet worden is het ontstaan van Ondernemersvereniging “Trouwen in Noordoost Friesland”. Samen met Jan Veenma van “Jan Cooks 4 You” ben ik gaan zitten om te kijken hoe we een samenwerking konden aangaan op dit gebied. Al brainstormend kwamen we op het idee om het groter aan te pakken wat resulteerde in een mooie groep ondernemers met welke we afgelopen 2 November van dit jaar een geslaagde trouwbeurs hebben gehad in de Grote kerk in Dokkum. Ik heb genoten van deze super start van deze ondernemersvereniging en alle media aandacht ervan.

Ook zeker een hoogtepunt van het afgelopen jaar is dat ik mijn eerste werkneemster heb aangenomen. Aljantine begon bij Moai mei blommen als stagiaire en is daarna blijven hangen zeg maar. Wat was ik ontzettend blij met de mededeling dat ze haar planning zo kon maken dat ze op vrijdag ook kon komen werken. Want eerlijk waar anders had ik het deze kerst niet gered.

Want wat was het druk. Vanaf de eerste kerstworkshops waar we eind November al mee begonnen , en de sfeeravond op 22 November wat enorm druk en geslaagd was. En de week erna de Winterfair in het dorpshuis was ook al zo’n succes was. En de enorme drukte aan bestellingen en andere leuke dingen in en om de winkel in de maand November en December. Tot aan de dag voor kerst dat we weer live boeketten hebben uitgedeeld, ik had het niet willen missen!

Een jaar om met een goed gevoel op terug te kijken, een jaar waar ik van genoten heb. Ik heb een droombaan, en kan dit niet doen zonder mijn man, kids en familie. En niet zonder u!! heel erg bedankt. En tot 2020 we gaan er weer een mooi jaar van maken.

Liefs Hinke

2 gedachten over “De laatste bloemenwinkelblog van 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *