De mooiste dag van je leven!

Handgebonden bruidsboeket

Hallo allemaal,

Ga je binnenkort trouwen of ben je ooit van plan om te trouwen, maar je moet alleen nog even gevraagd worden… en vind je alles rondom trouwen super leuk!? Dan is deze blog echt leuk voor jou!

Want zodra de trouwplannen gesmeed zijn komt er heel wat op je af. En je vraagt je soms af waarom sommige dingen zo zijn of zo horen. Wist je bijvoorbeeld dat je als gast op een bruiloft nooit in het wit gekleed mag gaan. De kleur wit is alleen voor de bruid (en de bruidegom) en eventueel de moeder van de bruid. Het is haar dag deze kleur is speciaal bestemd voor haar. Maar je mag als bruid natuurlijk in alle kleuren trouwen die je maar wilt. Maar de wittinten zijn verre weg de favoriet.

En die corsages hoe zit dat dan?

De draagwijze van de corsages is ook een bruiloftsetiquette, namelijk:

Dames dragen de corsage links met het steeltje omhoog en heren dragen de corsage links (of het linker revers van hun jasje) met de steel omlaag.

Bruidegomcorsage met magneetjes vastgemaakt

Het is gebruikelijk om dag gasten een corsage te geven. Dit heeft als voordeel dat men met tijdens het bruiloftsfeest de mensen kan onderscheiden die de hele dag mee zijn geweest. Dit is handig voor gespreksstof en eventueel feliciteren (de dag gasten zijn vaak personen die dicht bij het bruidspaar staan.) De corsage van de bruidegom is meestal uitgebreider dan de gastencorsages. Als de bruid een echte bruidsjurk draagt dan krijgt zij geen corsage op.

Wist je dat het vroeger gebruikelijk was dat de bruidegom met zijn moeder het bruidsbloemwerk ging uitzoeken. En dat dit dan een verassing was voor de bruid. Tegenwoordig gebeurt dat nog maar heel weinig. Ik heb het zelf in mijn 15 jaar als bloemist nog maar 2 keer meegemaakt

Het bruidsboeket wordt vaak als eerst uitgezocht. En alle andere bloemwerk wordt qua stijl en kleur hierop aangepast. Je kan dan denken aan de corsages, auto of koetsbloemwerk, aankleding op de thuislocatie, kerk, gemeentehuis, feestlocatie, tafeldecoraties.

Kleurthema kiezen

Het mooiste is om vooraf een kleur thema te kiezen. Een om daarna alles wat je aan decoratie uitzoekt binnen het kleurthema te kiezen. Denk aan de kaarten, taart, stickers voor op de enveloppen van de uitnodigingen, de bloemen, linten voor aan de trouw- en volgauto’s.

alles is perfect afgestemd op elkaar

Kinderen of je bruiloft?

Voor kinderen kan je kiezen voor speciale kindercorsages. Dit is voor kinderen tot ongeveer 6 jaar. Deze krijgen dan een kleinere corsage. Bruidskinderen kunnen dan ook weer wat meer uitgebreide corsages dragen. En de bruidsmeisjes natuurlijk boeketjes, handcorsages of haarcorsages. Heb je veel kinderen op je bruiloft? Denk dan eens aan een kinderoppas in te huren. Deze zorgt ervoor dat de kinderen zich overdag lekker kunnen vermaken en savonds kunnen ze op de allerkleinsten letten als deze in hun bedjes liggen, dit werkt heel goed voor je gasten die hun kinderen mee hebben. Ze kunnen optimaal van het trouwfeest genieten.

Moai mei blommen is lid van Trouwen in Noordoost Friesland. We zijn een vereniging waar je alles kan vinden wat je nodig hebt op gebied van trouwen. Kijk eens op www.trouweninnoordoostfriesland.nl

Wil je meer weten over bruidsbloemen en vraag je je af wat dat allemaal kost? Vraag vrijblijvend offerte aan, https://www.moaimeiblommen.nl/prijslijst-bruidswerk-aanvragen/ – kijk op onze Pinterest pagina voor inspiratie of kom langs in de winkel of kom langs in de winkel.

Veel Liefs,

Hinke

foto’s in deze blog zijn gemaakt door fotografe Marit Anker, en het bloemwerk is gemaakt door Moai mei blommen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *