Eindejaars blog

Jaaroverzicht Moai mei blommen 2022.

2022 is bijna voorbij en wat was dit een geweldig jaar. We hebben keihard gewerkt en hadden aan jullie de leukste klanten in de winkel. We hebben veel bruidswerk maar ook veel rouwwerk mogen maken. We hebben dit jaar zeker niet stilgezeten, heel wat ideeën kwamen tot uitvoering.

We begonnen dit jaar met de nieuwe tegelvloer in de winkel. Het was een heel karwei alles moest uit de winkel en daarna er natuurlijk ook weer in. Maar het resultaat een mooie nieuwe vloer zonder randjes. We zijn hier nog steeds heel blij mee.

In het voorjaar hielden we een Ladiesnight samen met Anno 1832. Welke zeer goed bezocht werd. We hadden een aantal ondernemers uitgenodigd om mee te doen en verschillende leuke acties om de avond onder de aandacht te brengen. Verder hadden we in het voorjaar natuurlijk Valentijn en Moederdag altijd drukke dagen.

Dit jaar stonden we voor het eerst op de Twirre streekmarkt in Dokkum. Een gezellig markt met ondernemers en producten uit de omgeving. Een markt waar duurzaamheid centraal staat, iets waar we ons als bloemenwinkel ons ook mee bezig houden. Vanuit deze streek markt is een mooi initiatief ontstaan welke in 2023 meer vorm gaat krijgen. We gaan een pluktuin maken om hier bloemen te verbouwen voor verkoop in de winkel. Dit in samenwerking met Akkerbouw bedrijf Meirink. Een mooi project waar wij erg naar uit kijken. We zijn op dit moment bezig met de subsidie aanvraag en hopen na de winter los te kunnen.

Na de bouwvak introduceerden we onze nieuwe spaarkaart. Bij elke bestede 15 euro krijg je een stempel en de volle kaart is 10,- waard (om vrij te besteden in de winkel.) er werd zoveel gebruik van gemaakt dat de stempel kaarten snel op waren. Maar gelukkig waren ze snel weer aangevuld. De eerste volle kaarten zijn al weer ingeleverd. Leuk om te zien dat dit zo goed aanslaat.

In Oktober stonden we op de Trouwbeurs in de grote kerk van Dokkum. Een gezellige druk bezochte beurs. Het samen optrekken met collega’s in dezelfde branche is iets wat mij altijd erg aantrekt. Samen sta je sterker. En door mijn collega’s te kennen kunnen we hun aanbevelen bij onze bruidjes. We mochten voor de beurs ook aanschuiven bij Omrop Fryslân radio, samen met Francien van bruid & Bubbels trouwjurken winkel in Leeuwaren, om te vertellen over de nieuwste trends in de trouwbranche. Een super leuke ervaring.

We ontvingen dit jaar een aantal nieuwe merken in de winkel. O.a. IBLaursen een mooi Deens merk welke al geruime tijd zeer hoog om mijn wensenlijstje stond. Een fijn degelijk merk met een enorme collectie aan prachtige spullen. En deze zullen ook komend jaar weel volop in de winkel te vinden zijn. Ook kregen we Waddenliefde nieuw in de winkel. Zeepjes mokjes kaarsjes van dit leuk merk met de vuurtorens van de Nederlandse eilanden erop.

In September lanceerden we een nieuw soort abonnement. Het “lang houdbaar bloemstuk” abonnement. Elke maand een nieuw bloemstuk op tafel, de schaal of ondergrond rouleert de inhoud passen we aan op het seizoen. Hij is in 3 maten te bestellen en we hebben al een aantal klanten die dit abonnement van ons afnemen. Deze is ook heel geschikt voor bedrijven. In Januari starten we met een leuke actie omtrent dit abonnement speciaal voor bedrijven.

In Oktober hadden we de Herfstworkshop en in November en December de kerstworkshops. Het waren weer gezellige avonden en ik denk dat we eindelijk de goede indeling voor de workshoptafels hebben gevonden.

In November hadden we de 2e editie van de Waarme winter wieke  samen met Anno  1832. Een gezellige week met leuke acties. En een loterij met als hoofdprijs een pakket van Anno 1832 en een prachtig kerststuk van ons. Het was weer een succes, en deze week komt volgend jaar weer terug.

Op Vrijdag 9 December stonden we op de kerstfair in Dokkum. We mochten in de trouwzaal van het gemeentehuis de kerstaankleding verzorgen, compleet met foto booth en kamerkoor was dit een groot succes. Zelf hadden we een prachtig plekje in de B&W kamer. Ontzettend gaaf om te doen en voor volgend jaar zijn we al weer uitgenodigd hiervoor.

In december hadden we een adventskalender actie. Elke dag dat de winkel open was kon men een mooie prijs winnen. Van amaryllis bol tot winters boeket. Er is heel wat gewonnen. In totaal waren er 12 winnaars. Zo kom je er weer achter dat iets (weg) geven ontzettend leuk is om te doen.

Een enorm productief jaar. Ik heb er van genoten! Een enorme dank je wel voor de altijd creatieve en meedenkende Jacqueline en aan lieve Miranda die alle boeketjes met de grootste zorg bezorgd en altijd voor ons klaar staat. Natuurlijk dank je wel aan Tjeerd (mijn man) die hier alle hand en span diensten verricht. En aan mijn schoonouders Cees en Bonnie. Zij vangen regelmatig de kinderen op uit school als ik weer op inkoop ben. En natuurlijk jullie onze klanten en volgers.

Op naar 2023 we gaan er een MOAI jaar van maken!

Liefs, Hinke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *