En Doooorrr

Hallo allemaal,

Voor jullie weer een nieuwe blog over de bloemenwinkel. Eindelijk na 8-9 weken weer even de moed gevonden om te gaan zitten voor een nieuwe blog. Want eerlijk de eerste weken van de “intelligente lockdown” waren zo hectisch en onwerkelijk dat ik eigenlijk niet eens wist waar ik over moest schrijven. Maar nu het allemaal weer begint te wennen deze nieuwe realiteit, besef ik me dat er weer genoeg te vertellen is.

En toen was er corona….

De eerste weken waren behoorlijk spannend. Zouden de bloemenwinkels open kunnen blijven. De beelden van de veiling van alle bloemen die vernietigd werden. Andere aanvoerregels op de veiling. Waar moeten we op letten, wat moeten we doen, en vooral poetsen, poetsen, poetsen met desinfectie middel. We mochten gelukkig open blijven, en het werd druk. Want we gingen ineens veel meer bezorgen. de kinderen waren thuis van school, hadden thuiswerk en we kwamen er al snel achter dat we dit niet alleen konden. Dus Altjantine werd aangesteld als “juf” Aljantine voor de kids, op bepaalde dagen. En tjeerd kon naast zijn “papa dag” nog wat meer uren vrij nemen van zijn werk. En zo konden we al snel de drukte aan.

Helaas zijn er op dit moment helemaal geen bruiloften de bruidsparen die al hadden geboekt hebben of hun trouwdag verzet, of er een aangepaste versie van gemaakt, om het later groter te gaan vieren. Dus helaas geen bruidsboeketjes op dit moment.

Wel mocht ik vorige week weer op pad voor kleuradvies en foto’s kunnen maken bij een afgerond project in Dokkum. Hier alvast een paar foto’s en op de pagina van de interieurstyling kun je ze over een poosje allemaal vinden.

rozenactie

En we hadden natuurlijk de rozen actie. Op Goede Vrijdag gingen Aljantine en en ik vroeg op pad om in 10 dorpen in de buurt emmers gele rozen buiten neer te zetten. Het was de bedoeling dat de bewoners van dat dorp 1 roos uit de emmer namen, en deze brachten bij iemand die het enorm nodig had, een steuntje in de rug. Het geven van iets is soms net zo mooi als iets te krijgen. Het was een geweldig succes, RTV NOF maakte er nog een item van. En elke week hoor ik er hier in de winkel nog reacties op, geweldig!

klik op de link om de video te zien.

Deze week zetten we een nieuw rek buiten met heel veel tuinposters van Krúskes en LabelR en toveren we de winkel om met heel veel schelpendingen/ en zomerse bloemstukken. We gaan lekker door dus, en duimen heel hard dat de rest van (nu nog stilstaand) ondernemend (Friesland) Nederland ook snel weer los mag.

Stay safe, en bedankt voor het lezen van mijn blog.

Liefs, Hinke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *