Hello 2021

Hallo allemaal het is weer hoogtijd voor een nieuwe bloemenwinkelblog, er is weer genoeg leuks te vertellen en waarschijnlijk heb je er alle tijd voor. We zitten allemaal in ons eigen huiselijke coconnetje en willen het dan ook thuis zo gezellig mogelijk maken. Gelukkig vallen bloemenwinkels onder semi-essentieel en mogen we dus open blijven maar wel met de geldende regels.

Kerst 2020

Wat een hectisch einde van het jaar 2020! Op 14 December ging Nederland voor de tweede keer in lockdown. Dat was even heel spannend maar we mochten voorlopig door met de kerstverkoop en dit door buiten te verkopen. Eerst hadden we een partytent voor de winkel. Maar al snel bleek dat deze niet bestand was voor de stevige zeewind die wij hier meestal op het raam van de winkel hebben. Gelukkig met toestemming van de gemeente hadden we snel een prachtige en stevige Van Kammen tent voor de winkel. Met de boeketten in de etalage en de kerststukken in de tent hebben we het jaar afgesloten. Ongelofelijk mooi om te zien hoe mensen in deze tijden om elkaar denken. Elke dag mochten we vele bestellingen wegbrengen, en mensen verrassen met de mooiste bloemen. Dan beseffen we des te meer hoe mooi maar ook belangrijk ons vak is. En snap ik wel dat bloemenwinkels semi – essentieel zijn.

Natuurlijk gaat mijn hart uit naar alle ondernemers die nu niet kunnen doen wat ze het liefste doen. Ik wens daarom ook dat alles snel weer open kan. Wel zie ik ondernemers creatief worden en op een andere manier gaan verkopen. Super en succes daarmee!

Amaryllissen actie,

Elk jaar gaan we de dag voor kerst boeketten rond brengen met een live stream verbinding. We vinden dat altijd erg leuk om te doen. Maar het leek ons dit jaar niet een goed idee.

Toch wilden we graag iets van een actie doen om mensen op te fleuren in deze lastige tijd. We hebben ervoor gekozen om alle bewoners van de Skûle in Metslawier een amaryllisbol aan te bieden. En wat was dit leuk om te doen. Ook nu hadden we een live stream en kon iedereen gezellig meekijken. We mochten niet naar binnen maar Botine stond op de stoep om de bollen in ontvangst te nemen.  Naast een leuke kaart als bedankje kreeg ik vandaag kreeg ik nog een berichtje van het personeel . Het is het gesprek van de dag, welke kleur de bloem heeft en of hij al bloeit. Ik vind dat fijn om te horen. Missie geslaagd denk ik dan.

Nieuw jaar, schoon begin.

Elk nieuwe jaar ruimen we de winkel weer even lekker op. Alle kerst eruit en het allerleukste, de nieuwe potterie en planten er weer in.  We hebben net gister alle weer in de schappen gezet. Zo jammer dat jullie niet even een rondje door de winkel kunnen. Maar niet getreurd we sturen alle foto’s met leuke verhaaltjes naar jullie via facebook en Instagram. In de winkel een mooie groene serie, stevige potten met een diep groen/blauwe kleur.

Ook hebben we weer een mooie bruine landelijke serie welke heel mooi staat met voorjaarsbloeiers en witte orchideeën. En nog eventjes dan komt ook weer de voorjaarscollectie van Brynxz bij ons binnen. Deze verwachten we in Februari. Het is weer een mooie uitgebreide collectie met ook een hele nieuwe variant potten. En zwart bubbelglas.

DIY

We zijn bezig met de thuisworkshops, de droogbloemenring komt weer terug. Ook is het mogelijk een kleinere versie te maken. (zodat het een setje vormt met de eerste versie) We zetten het snel online dus keep posted!!

Verder hoop ik jullie ook dit jaar weer te verblijden met blogs over verzorging en trends. En hopen we dit jaar de workshopzolder klaar voor gebruik te maken.  Dit kun je natuurlijk volgen op Instagram en Facebook. Tot zover deze blog, tot de volgende

LEAFS,   Hinke  

2 gedachten over “Hello 2021

 1. Coos Hoekstra Beantwoorden

  Dag Hinke

  Wat een prachtige site met foto’s. Hier wordt ik blij van😊
  Kreeg je adres van je schoonmoeder : Bonnie staat naast ons op de camping!
  Zag ook een foto van haar👍

  Ik wens je alle goeds voor de toekomst: je mag trots zijn op wat je bereikt hebt! 💐

  Een hartelijke groet van
  Coos Hoekstra
  Joure

  p.s. Ik ben een bloemen- vlinder- en vogelliefhebber☺️

  • Hinke Elzinga Bericht auteurBeantwoorden

   Hallo Coos,

   Wat leuk om te horen. Natuurlijk altijd welkom om eens langs te komen in de winkel.
   Veel plezier op de camping

   vriendelijke groet Hinke Elzinga
   Moai mei blommen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *