jubileumblog

Hallo allemaal,

dit was de voorkant van de winkel toen we net begonnen

De vakantie is voor de meesten weer voorbij en terwijl ik deze blog schrijf trekt er een flinke (verkoelende) plensbui over. Heerlijk! We zijn alweer 2 weekjes open en zitten lekker in het werk ritme. Deze week is een hele speciale week, want aanstaande woensdag 19 Augustus is bestaat de winkel Moai mei blommen 5 jaar!

Hoe het allemaal begon.

In Mei 2015 kochten wij de “oude bakkerij” in Oosternijkerk, om hier onze woning van te maken. Het had de ruimte (de winkel) om de workshops te geven, en een garage voor tjeerd voor zijn oude auto. Genoeg ruimte voor de kids, dus voor ons het perfecte huis. Al moest er nog wel flink verbouwd worden. Toen mensen in het dorp hoorden dat wij de bakkerij hadden gekocht werd er vaak de vraag gesteld of ik ook een winkel zou beginnen, na wat wikken en wegen, want dat was in eerste instantie niet de bedoeling, gingen we het toch proberen. Eerst klein naast mijn vaste baan in Hallum bij de bloemenwinkel waar ik 3 dagen werkte. Het eerste jaar was de winkel 2 middagen en de zaterdag in de week open. En op woensdag 19 augustus om 13.00 uur ging Moai mei blommen open. De enige aankondiging was op het raam van de winkel en op de facebookpagina. En warempel vrij snel na 1 uur kwam daar de eerste klant! En die middag volgenden er meer!.

Toen we net begonnen, was Lysanne Bijna 3 en Fenne Maike 1 jaar en 5 maand. Je kan je voorstellen dat ik soms “it swit yn’e panty” had staan want de meisjes waren gewoon thuis in de kamer of later ook buiten aan het spelen. Voor openingstijd zorgde ik dat alles klaar stond en was ik tijdens openingstijden huis en zodra er een klant was liep ik naar de winkel en was meestal in 5 minuten weer terug. Fenne maike zat in de box, en de speen was een wondermiddel, net als de tv. Die stond vaak smiddags rond 3 uur al aan op de dagen dat de winkel open was.

Stroomversnelling.

Na een jaar ben ik naar 2 dagen werken gegaan in Hallum dit was op maandag en dinsdag, de winkel was dan open op donderdag en vrijdagmiddag en de zaterdag. De ochtenden kwamen er daarna snel bij. En 2 jaar geleden heb ik de keuze gemaakt volledig zelfstandig onderneemster te zijn en heb ik mijn baan in Hallum opgezegd. Super spannend vond ik dat! Maar wat was dat een goede keuze.  Want vanaf toen kwam alle in een stroomversnelling. Ik kon mij nu volledig richten op de winkel, en de meisjes gingen inmiddels beide naar de basisschool.

In September 2018 kwam Aljantine Holtewes bij ons stage lopen en is na de stage vrij snel op zaterdag bij ons aan het werk gekomen. En sinds November vorig jaar staat ze 2 dagen in de winkel. We zijn super blij met Altjantine die inmiddels al niet onder doet aan de gemiddelde bloemist!

Ongelofelijk hoe de winkel blijft groeien. Ik ben er echt super trots op en heel dankbaar voor. Dit is wat ik het liefste doe. Creatief met bloemen en mensen blij maken of juist troosten met het mooiste bloemwerk. Het ondernemen zie ik als 1 grote uitdaging en ik kan er niet genoeg van krijgen. Heel dankbaar ben ik voor alle hulp die ik krijg van Tjeerd, mijn schoonouders, familie en vrienden. Op naar de volgende (minstens) 5 jaar!!  Met nog een leuke groei in het vooruitzicht en 1001 dingen die ik nog graag wil doen en uitproberen.

op Rtv nof met de rozenactie

Winactie

Natuurlijk bij dit 5 jarig jubileum hoort een leuke winactie. We hadden met Pasen al de leuke actie met de gele rozen. Maar dit gaat ook weer een leuke actie worden: Vanaf  aanstaande woensdag 19 Augustus gaan we 5 cadeaubonnen verstoppen in de buurt welke recht geven op een boeket met vaas ter waarde van € 25,-!!  Via de Facebook en Instagram pagina kun je tips krijgen waar de bonnen zijn verstopt. Succes!

In de winkel hebben we 2 leuke aanbiedingen namelijk bolchrysanten € 6.50 per stuk en 2 stuks voor € 10 euro en Zonnebloemen 5 in een bos en 2 bos voor €7.99.

Bedankt voor het lezen van deze jubileumblog en tot snel in de winkel.

Veel liefs,

Hinke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *