Summerproof

Hallo allemaal,

Wat leuk dat jullie hebben doorgeklikt naar mijn website om de bloemenwinkelblog te lezen. De laatste is alweer een poosje geleden, er was ook even niet heel veel te melden. Alles verloopt soepel en ik en mijn personeel hebben aardig de draai te pakken. Dat is fijn want dat zorgt dat er ruimte is voor creatieve uitspattingen die jullie zo nu en dan op de socials voorbij zien komen.

Duurzaam

Sinds December zijn wij aangesloten bij FloraNL. Dit is een organisatie die het vooral voor de bloemist dingen makkelijker maakt. Met o.a. een factureringssysteem waar we nu dus een half jaar mee werken en welke goed bevalt. Maar bij FloraNL aangesloten zijn betekend ook dat we voor het duurzaamheidscertificaat moeten gaan. Dit is namelijk 1 van de voorwaarden. Wat op zich geen probleem is maar welke wel even wat tijd kost. Het duurzaam ondernemen  is wel wat bij een bloemenwinkel past en wat bij ons past.

Het zoeken naar producten die hier onder vallen en verbeteren van kleine dingen in de winkel die beter zijn voor de natuur. Het komende halfjaar zullen er steeds meer zichtbare dingen worden aangepast. Denk aan papieren tasjes en minder cellofaan gebruik. Ook hebben we al onze lampenpitten en tl buizen vervangen door ledlampen en scheiden we het zacht plastic, groen en grijs afval.

Bedrijfkleding

Een grote wens van mij was het aanschaffen van bedrijfskleding. En deze kunnen we vanaf vandaag afstrepen. Ik vind het prettig dat iedereen die bij Moai mei blommen werkt in hetzelfde tenue loopt. Ook is het duidelijker voor de klanten wie ze kunnen aanspreken met vragen. Intersport Dokkum heeft de kleding geleverd en gedrukt. We lopen er netjes bij al zeg ik het zelf. Ook hebben we schorten laten drukken voor de workshoppers. Zodra de workshopruimte boven klaar is komen deze daar te hangen.

Workshopruimte

Het gaat gestaag verder op de workshopzolder. Bijna al het gips zit er in en daarna moet alles nog gestuukt en gesausd worden. Dit is nog wel even een klus omdat de ruimte heel hoog is. We zullen er in de vakantie vast wat dagen door brengen. Ik hoop dat de zolder open kan met de herfstworkshops welke als deze versoepelingen wat blijven hopelijk in Oktober weer van start kan gaan. Verder zal de zolder gebruikt worden als kantine EN ik heb het leuke idee om verschillende (thuis/online) winkels uit te nodigen om zo nu en dan een shop in shop te creëren op deze zolder. Dus heb je een leuke online of thuis winkel en lijkt dit je wel wat meld je dan bij mij aan.

ZOMER!!

Yes! Het is bijna zomervakantie, heerlijk 3 weken vrij, de winkel is gesloten in week 30, 31 en 32. Als zelfstandig ondernemer heb je veel vrijheden maar ook veel verplichtingen. Nu voelt het meeste voor mij niet als een verplichting, maar de 5 weken vrij per jaar 3 in de bouwvak en 2 met de kerst zijn mij heel wat waard. Het is de tijd om even tot rust te komen. Lekker niks doen en nieuwe creatieve energie krijgen. We houden in de aanloop naar de vakantie een aantal opruimingen.

We beginnen dit weekend met de BRYNXZ SUMMER SALE, dit houdt in dat we 15% korting geven op alle BRYNXZ artikelen en daarnaast hebben we ook een superkoopjes hoek waar 25% korting op zit. Kom gezellig langs op Vrijdag 2 of Zaterdag 3 Juli. In de weken die volgen hebben we nog veel opruimingskortingen op o.a. buiten en kamerplanten dus houdt vooral de socials in de gaten.

Zo het is toch nog een aardig blog geworden. Dat komt ervan als ik een poosje niet blog. Ik hoop dat jullie nog even langskomen om te kortingshoppen en ander alvast een hele fijne (hopelijk zonnige) zomervakantie toegewenst.

Leafs, Hinke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *