Waar moet je op letten bij het kopen van een plant?

Hallo Allemaal,

Leuk dat jullie weer mijn bloemenwinkelblog komen lezen. Het is weer hoog tijd jullie op de hoogte te brengen van al het leuks wat er gaande is bij Moai mei blommen. En verder op in de blog lees je mijn tips bij het kopen van een kamerplant.

De laatste blog was net na de Moederdag en inmiddels zijn we alweer een paar weken verder. In de afgelopen weken hebben we bruidswerk gemaakt, was er de avond vierdaagse en hadden we een heleboel rouwbloemwerk opdrachten. Dat betekende dat de voorbereidingen voor de verbouwing een beetje stil stonden. Maar afgelopen Maandag hebben we de nieuwe kasten opgehaald en ook gelijk in de winkel gezet. Er staan nu 3 kasten in en er komt nog een tafel kast, deze staat tijdelijk in de opslag en komt na de vakantie in de winkel. De kasten geven gelijk meer ruimte om spullen te presenteren. ik ben er super blij mee.

We gaan richting zomervakantie en in de vakantie gaat de muur er uit, en zijn er nog een aantal klussen die gedaan zullen worden. We willen de winkel zo leeg mogelijk dus er komt een flinke opruiming aan met hele fijne prijsjes. Houdt de social media pagina’s in de gaten hiervoor.

Tips voor het kopen van een kamerplant

Als klanten in de winkel om een plant te kopen, vraag ik altijd naar, waar zij naar op zoek zijn en waar de plant komt te staan in het interieur. Door het beantwoorden van deze 2 vragen weet ik al snel welke planten geschikt zijn en kan daar advies in geven. De volgende tips zijn ook zeker goed om te onthouden bij het kopen van een kamerplant

1. Bedenk goed wat je wilt

Bedenk vooraf wat je graag wilt als je een kamerplant koopt. Waar wil je deze neerzetten. Wil je een hoge plant in een lage pot of andersom. Heeft de plek genoeg licht en ruimte en hoe zit het met je groene vingers, ben je bijvoorbeeld goed met water geven en weet je wanneer een plant voeding nodig heeft.

2. Bedenk in welke pot de plant moet staan.

Het is dan ook vaak handig om de bloempot mee te nemen naar de winkel of in de winkel een complete set te kopen Pot en plant. Over het algemeen is het de regel om 1/3 – 2/3 aan te houden dus 1/3 plant en 2/3 pot of andersom. Dan is de verhouding in balans

3. Koop nooit een plant in een donkere winkel!

Planten hebben licht nodig dat is alom bekend. Staan ze een poos in een donkere winkel dan gaan ze in je huiskamer niet overleven. Ook al zien ze er in de winkel nog zo goed uit. Zo is het ook niet mogelijk om planten goed te houden in een toilet als hier geen raampje in zit waar voldoende daglicht door komt. Naast het daglicht is ook de juiste temperatuur erg belangrijk. De meeste planten houden van een temperatuur van tenminste 15 graden.

4. Gaat het na aankoop van de plant niet goed met de verzorging, vraag dan advies.

Vragen staat vrij! Gaat het niet goed met de plant die je gekocht hebt vraag dan om advies in de bloemenwinkel. Het is vaak verstandig om de plant mee te nemen, of een duidelijke foto van het probleem te maken. Je mag bij ons ook altijd advies vragen over planten die niet bij ons gekocht zijn.

Tot slot, We hebben altijd een mooie voorraad kamerplanten, mocht het zijn dat je niet kan vinden wat je zoekt dan kunnen we voor je op de veiling kijken of we daar je perfecte plant kunnen vinden. Bij elke plant geven we de verzorgingstips. Dat kan je verwachten bij een bloemist

Bedankt voor het lezen van mijn blog

Veel Liefs, Hinke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *